Játszani akar az amputált győri kosaras

2013.12.09. 14:14

Natasa Kovacsevics bal lábát térdből amputálni kellett a győri női kosárlabdacsapat buszbalesete után, de a 19 éves szerb légióst ez nem törte meg, három hónappal a baleset után már újra jár.

Szerbiában rehabilitációra jár, lábát mágneses és elektromos terápiával kezelik, és gyaloglópadon is erősít. „A teremben vagy egy kosárlabdapálya is, ahol néha azért szoktam dobni egyet-kettőt. Szuperul megy, a kezeim és a fejem azért még a régi."

A balesete óta nagyon sok rajongója lett, rengetegen bátorítják Facebook-oldalán is. „Általában jó kedvem van, azokon a fotókon is ez látszik, amelyeket megosztok."

Azt mondja, a szeptember 7-ei balesetből mindenre emlékszik, de nem foglalkozik vele, csak előretekint. „Nem kerüljük ezt a témát, de ez egyszerűen a múlt, amit már lezártunk. Győrben volt egy pszichológusunk, kicsit beszélgettünk vele, de látta, hogy minden rendben, és nem is volt rá szükségem, hogy ilyesfajta szakemberrel beszélgessek."

Hogy nem adta fel, és egyből a felépülésére koncentrál, mindenki számára példát mutat. „Az életét már nem a sportsikereihez viszonyítja, megszokta már, hogy példakép, de most már duplán válik példaképpé. Fantasztikus üzenet mindenki számára, hogy becsüljük meg a testünk, csodálatos dolog, hogy sportolhatunk, hogy örömet okozhatunk vele" – mondta róla Hevesi Krisztinta sportpszichológus a Sportklub riportjában.

Kovacsevics nem akar lemondani a játékról sem: „Attól függ, hogy fog reagálni a lábam a protézisre, hogy megy majd a futás. Ha lesz rá mód, biztos fogok kosarazni, persze nem profi szinten."

Mivel még élő szerződése van, szeretne visszatérni Győrbe, ha nem is játszhat, a csapattársai közelében szeretne maradni.