Hangáé a nap zsákolása az Euroligában

2013.12.21. 11:05

Ugyan nem volt a Laboral Kutxa kezdőjében Hanga Ádám a Lokomotiv Kubany elleni Euroliga mérkőzésen, a magyar játékos ennek ellenére nagyon hasznosan játszott abban a 24 percben, amit pályán tölthetett.

Hanga december 6-án mutatkozott be a Laboral Kutxában, most a harmadik Euroliga-mérkőzésén lépett pályára, melyen első pontjait is sikerült megszereznie. A kilenc pontig jutó játékos egykezes zsákolását ráadásul a játéknap legszebbjének választotta az Euroliga.

Emellett négy lapattanóig és egy gólpasszig jutott a magyar játékos.

Hanga Ádámé a nap zsákolása

A spanyol csapat, mely már biztosan bejutott a legjobb 16 közé, 84-71-re nyert az orosz csapat ellen, a győzelemmel pedig második helyen áll csoportjában a Maccabi Tel-Aviv mögött, azonos mérleggel (6-4), mint a pénteken legyőzött Lokomotiv.

Összefoglaló: Laboral Kutxa Vitoria-Lokomotiv Kuban Krasnodar

A válogatott légiós december 6-án egy hatalmas blokkal mutatkozott be az Euroligában a litván Lietuvos Rytas ellen, majd a bajnokságban is lehetőséghez jutott a Valencia elleni találkozón, ahol ha nem ítélik szabálytalannak az utolsó másodpercekben bemutatott blokkját, nyerhettek volna. Azon a mérkőzésen egyébként 10 pontig jutott. Belgrádban, a Crvena Zvezda is pályára léphetett, pontokhoz azonban ott sem jutott, utána viszont egy újabb hetet kellett kihagynia egy kisebb sérülés miatt.

Hanga Ádám, akit 2011-ben draftolt az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs, a nyáron igazolt a Basquet Manresa csapatából a Laboral Kutxába.