Tényleg ő lehet az új Jordan

2013.12.28. 13:28

A középiskolás Seventh Woods a napokban többször is hallatott magáról, ő az a tizenöt éves szupertehetség, akit nemrég Michael Jordan utódjának kiáltottak ki. Nemcsak azért, mert ő is huszonhármas mezben játszik, mint az NBA-legenda. 

A Hammond Skyhawks kosarasa csapata legutóbbi mérkőzésén azután vette kézbe az irányítást, hogy 56-31-es hátrányból mentek neki az utolsó negyednek Trinity Crusader ellen. A remek felépítésű játékos egymás után szórta a pontokat a zárónegyedben, szinte bárhonnan betalált, még a palánk mögül is.

A meccset negyvenkét ponttal zárta, hét triplát az utolsó negyedben szerzett, de a csapata így is kikapott 79-65-re. Woodson kívül csak három másik játékos szerzett pontokat csapatából. 

Seventh Woods Goes OFF For 42 Points!!! 7 Three's In The 4th Quarter! (7-8 FG)

A győztes Trinity edzője elmondta, végig nyomás alatt akarták tartani a tizenöt éves sztárt, aki így is fantasztikus kosaraival tűnt ki a mezőnyből. 

Woods a múlt héten egy brutális zsákolás miatt hallatott magáról az amerikai kosaras blogokban, szinte átugrotta az ellenfelét, mielőtt kíméletlenül behúzta a labdát. 

Seventh Woods DUNK Of The YEAR!!! 15 Year Old With The #1 Play On ESPN Sportscenter!

Még csak tizenöt éves, de a nagyobb egyetemek már sorban állnak érte, a kérők között ott van az a North Carolina is, ahol Michael Jordan játszott egyetemi évei alatt. A 185 centiméter magas Woods korábban bekerült a 2013-14-es U16-os amerikai válogatott bő keretébe is.

A kosarasról idén tavasszal lehetett először hallani, látványosan kilógott a vele egykorúak mezőnyéből. A megfigyelők szerint atletikussága mellett labdakezelési képességeit kell kiemelni, na meg azt, hogy szinte megállíthatatlan, ha a gyűrűt támadja.

Woods a huszonhármas mezszámot annak története miatt választotta, kedvenc játékosa viszont már a New York Knicks-kosaras Carmelo Anthony.