Olyan magas passz volt, hogy le se esett

2014.01.15. 19:05

Az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban a tizenharmadik kiemelt Kentucky az Arkansas vendége volt kedd este, a meccs furcsábban nem is fejeződhetett volna be. 

A hosszabbításban 85-85-re álltak a csapatok, amikor a hazaiak támadtak, egyik játékosuk három másodperccel a vége előtt próbálkozott hárompontossal. A labda kijött a gyűrűről, de szerencséjükre ott volt a palánk alatt Michael Qualls, aki rögtön behúzta. A játékosok rohantak a pályára ünnepelni, de nem sokkal később kiderült, a meccsnek még nincs vége. 

Arkansas Michael Qualls game-winning putback dunk vs Kentuck

A bírók visszanézték a felvételt, és kiderült, hogy Qualls zsákolása után maradt még 0,2 másodperc az órán, ezt még le kellett játszani. Sok mindent nem lehet csinálni ennyi idő alatt, ezért a vendég Kentucky-játékos előre akarta dobni a labdát, hátha valaki még bele tud kotorni az ellenfél palánkjánál. Ám a passz sosem érkezett meg, a labda ugyanis fennakadt a pálya fölötti óriáskijelzőn, ezzel véget is ért a mérkőzés. A Kentucky-játékos mentségére annyit lehet felhozni, hogy a kijelző is kosáralakú

Az Arkansas a nem mindennapi befejezés után 87-85-re nyert, ez volt az első győzelme a szezonban a SEC-konferenciában, rögtön egy meglepetés.