Kikapott a Győr a kosárlabda Euroligában

2014.02.20. 20:50

Kilencedik, utolsó hazai mérkőzését is elvesztette a HAT-AGRO UNI Győr a női kosárlabda Euroligában.
 


    Női Euroliga, 9. forduló, A csoport:
HAT-AGRO UNI Győr - Bourges (francia) 48-64 (14-19, 14-15, 12-15, 8-15)
a magyar csapat legjobb dobói: Tinkle 22, Diamant 8

    Az utolsó hazai Euroliga-mérkőzését játszó, s a nemzetközi sorozatban még nyeretlen Győr egy pillanatig sem vezetett az első negyedben, a 4/4-es győzelmi mérlegével a továbbjutásért küzdő Bourges remek lepattanózással öt pontra meglépett. A folytatásban fordult a kocka: az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok Celine Dumerc irányította vendégek megtorpantak, így Bencze Tamás együttese 21-20-nál átvette a vezetést. A korábbi háromszoros Euroliga-győztes rendezte sorait, a hazaiak játékába pedig egyre több hiba csúszott, így a nagyszünetben kosarak szempontjából 28-34, lepattanókban pedig 11-21 volt az állás.
    Térfélcsere után jobban kiütközött a két csapat közti különbség, a francia bajnoki éllovas - amelyben négy tavalyi Eb-ezüstérmes francia szerepelt - 11 ponttal elhúzott, a házigazdáktól pedig csak az amerikai Joslyn Tinkle remekelt. A 40-49-ről induló zárószakaszra már felőrlődtek a Rába-partiak, és végül kilencedik nemzetközi találkozójukat is elbukták.
    A magyar csapat jövő szerdán, idénybeli utolsó Euroliga-meccsén a török Kayserihez látogat, előtte pedig vasárnap - a tavalyi döntő "visszavágóján" - a bajnok Sopront fogadja.
    Bencze Tamás vezetőedző:
    "Három negyeden át partiban voltunk egy fizikálisan erősebb, több lepattanót szedő ellenféllel, így ki lehet kapni. A Bourges-tól 64 pontot kapni nem szégyen, mivel sokkal jobb játékosokból áll."