LeBron James is halandó

2014.02.21. 10:08

A csütörtök esti Oklahoma City Thunder-Miami Heat mérkőzésnek a legfontosabb pillanata alig 6 perccel a vége előtt történt. Na nem azért, mert James ekkor érte el 33. pontját, ilyet gyakran csinált már, hanem azért, mert kiderült, King James is halandó ember, ő is csak egy közülünk.

5:50 volt hátra a meccsből, a Heat viszonylag nagy, 14 pontos előnyben volt, amikor James palánkra tört Russell Westbrook és Serge Ibaka között. Utóbbi azonban nem adta könnyen a két pontot, a levegőben igen keményen odapakolt a négyszeres MVP-nek, aki még így is megszerezte a kosarat.

LeBron James vérzik

Amikor földet ért, akkor derült csak ki, hogy Ibaka tényleg elég komolyan odavert neki, James orrából csöpögni kezdett a vér, percekig ápolták, a mérkőzésbe már vissza sem tért. A találkozó végén Eric Spoelstre, a Heat vezetőedzője azt mondta, hogy LeBron orra alaposan feldagadt, de pontosabb diagnózist csak Miamiban tudnak majd mondani, miután megvizsgálták. Az biztos, hogy megröntgenezik az orrát, mint ahogy agyrázkódásra utaló tüneteket is keresnek majd nála.

Jamesnek viszont nem szegte kedvét az eset, ő már azt is kitalálta, hogy legrosszabb esetben hogy lép majd pályára a folytatásban: Bane maszkban.

A mérkőzést a Miami Heat könnyedén nyerte 103-81-re, de még a vereséggel együtt is az Oklahoma City-é a legjobb mérleg az NBA-ben 43-13-mal.