Ölben kellett levinni a görcsölő LeBront

2014.06.06. 09:31

Van némi irónia abban, hogy bedöglött légkondi mellett, nagyjából 31 fokos hőségben kezdődött meg az NBA 2014-es döntője az első meccsen, és pont a Miami Heat (Miami Hőség) legjobbja, LeBron James nem bírta a meleget.

A kétszeres bajnok és négyszeres MVP a negyedik negyedre annyira kikészült, hogy folyamatosan görcsök kínozták, úgy kellett levinni a kispadra, mert már lépni is alig bírt, de szemmel láthatóan mindenki szenvedett. A Heat-kosarasok jeges zacskóval hűtötték a tarkójukat, Manu Ginobili vizes törölközővel a fején hűsölt, a nézők pedig azzal legyezték magukat, amijük csak volt.

A borzasztó körülmények a játékra is rányomták bélyegüket. Jamest 4 perccel a vége előtt cserélték le, akkor 94-92 volt az állás a Spurs javára, de a hazaiak onnantól nagyon elhúztak, 16-3-ra nyerték a hajrát, így 110-95-re a mérkőzést.

James 25 pontjával a legeredményesebb volt csapatában, mögötte természetesen Chris Bosh, Dwyane Wade és Ray Allen következtek, de a négyes nem tudta felvenni a versenyt a remeklő San Antonióval, amely nagyon kiegyensúlyozott volt. Náluk Tim Duncan 21 pontja volt a maximum, de heten is 9 pont fölött zártak.

A Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich próbálta viccesre venni a hőség okát a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. „Azt hiszem, ma mindenki eléggé elfáradt és kiszáradt. Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat örül, hogy csak pár nap múlva jön a következő meccs. Remélhetőleg addig kifizetjük a számláinkat” - zárta rövidre.

James egyébként nem először küzdött komoly görcsökkel NBA-döntőben, már 2012-ben, az Oklahoma City Thunder ellen is voltak gondjai, ám azt a döntőt végül simán 4-1-re nyerték.

A második mérkőzés magyar idő szerint hétfő hajnalban lesz, ismét San Antonióban, de remélhetőleg addig megszereleik az AT&T Center légkondijait.