Egy teljes szezont hagyhat ki az NBA-sztár a horrorsérülés miatt

2014.08.03. 08:25

Péntek este szenvedett horrorsérülést az amerikai kosárválogatottal a vb-re készülő Paul George, az NBA-sztárt azóta megműtötték, és az első jelentések szerint valószínű, hogy egy teljes szezont ki kell majd hagynia. A következő napokat még kórházban fogja tölteni.

Az optimista becslések szerint valamikor 2015 vége előtt játszhat ismét, csapatának óriási veszteség a kiesése. Az operáció után az Indiana Pacers-játékos twitterén üzent, megköszönte mindenkinek a támogatást, és azt ígérte, hogy vissza fog térni, és még jobb játékos lesz.

Közben az NBA-csapatvezetők már azon gondolkodnak, hogy a jövőben megtiltják sztárjaiknak, hogy a válogatott meccsein játszanak, nehogy George-hoz hasonló sérülést szenvedjek. Az igazán nagy nevek így is kihagyják a vb-t ilyen-olyan okokból, a klubok a Yahoo szerint most komolyan gondolkodóba estek a letiltással kapcsolatban, de a FIBA-val való szerződésük értelmében csak megalapozott orvosi okok miatt rendelhetik vissza játékosaikat. 

Mindenesetre a Pacers-elnöke Larry Bird higgadtan nyilatkozott, szerinte George szerencsétlen sérülést szenvedett, ami bárhol, bárkivel megtörténhetett volna, a maga részéről pedig továbbra is támogatni akarja a válogatottat.