Kobe Bryant: 32 000, jöhet Jordan

2014.11.19. 09:17

Zsinórban négy vereség után a Los Angeles Lakersnek meglett a második győzelme a szezonban, az Atlanta Hawks otthonából jöttek egy győzelemmel, és egy újabb Kobe Bryant-mérföldkővel.

A Lakers 36 éves sztárja megszerezte pályafutásának harminckétezredik pontját az NBA-ben szerda hajnali teljesítményével, huszonnyolc ponttal, négy lepattanóval és három assziszttal zárt. A győzelmet is az ő kosarával sikerült bebizotsítani, bő egy perccel a vége előtt 107-102-re mentek el, innen pedig már nem tudtak visszakapaszkodni az atlantaiak. Egyébként pont ezzel lépte át a harminckétezret. 

Kobe a 32 001 pontjával negyedik helyen áll az örökranglistán, és minden esélye megvan, hogy lenyomja Michael Jordant, akihez mindig hasonlítják már nagyon régóta. A hatszoros bajnok Jordannek 32 292 ponjta van, a második Karl Malone (36 928) azért odébb van, a listát pedig Kareem Abdul-Jabbar vezeti 38 387-tel.

Nemrég még arról lehetett hallani, hogy Bryant rontotta el az NBA-történetének legtöbb kísérletét, de azért Jordan közelében járva egészen más megvilágításba kerül az a statisztika. "Rengeteget jelent ez, az elmúlt tizenkilenc év kemény munkája van benne, nagyon jó érzés, hogy elértem ezt" - mondta a Lakers-sztár. 

A meccs után Bryant arról beszélt, hogy nagyon kemény meccsük volt, Jeremy Lin pedig azt mondta, egészen más a hangulatuk, hogy végre sikerült nyerni, nagyon durva szezonkezdeten vannak túl. Nagyon ünnepelni azért nincs ideje a Lakersnek, 2 győzelem mellett 9 veresége van a csapatnak, csütörtök hajnalban a Houstonnal meccselnek, amely második a főcsoportban. 

Eredmények:

Atlanta Hawks–Los Angeles Lakers 109–114

Milwaukee Bucks–New York Knicks 117–113

Utah Jazz–Oklahoma City Thunder 98–81

Sacramento Kings–New Orleans Pelicans 100–106