Durván zseniális kosár az NBA új zsákolóistenétől

2014.12.01. 10:55 Módosítva: 2015.05.02. 03:07

Blake Griffin mostanában nem kápráztat el minket a szórakoztató zsákolásaival, de semmi gond, mert itt van helyette Gerald Green, aki legalább olyanokat, ha nem különbeket tud, mint ő.

A Phoenix Suns 28 éves játékosa vasárnap este az Orlando Magic ellen unatkozott kissé a második negyedben, és mivel a társai nem nagyon akartak segíteni neki a palánk előtt, hát saját magának adta fel a labdát zsákolásra.

Nem ez az első, hogy ezt megcsinálja, tavaly a Portland Trail Blazers ellen is sikerült így zsákolnia, vagyis joggal várhatjuk a folytatásban a hasonló alley-oppokat.

A többi vasárnapi meccsen is volt azért látnivaló. Például a Lakers-Raptorson, ahol Kobe Bryant tartott rögtönzött oktatást a hajrában.

A Los Angeles legendája nagyon elégedetlen volt a bírókkal, amiért Lou Williams ellen nem fújtak semmit, úgyhogy fogta a labdát, és megállt támadás közben (a támadóóra persze pörgött tovább) jó két másodpercre, hogy mindenki észrevegye, valami nem tetszik neki. A bírók után aztán Terrence Rosst is kioktatta kicsit, akit egyrészt egy elég nehéz dobással vert meg, majd még a plusz egyet jelentő büntetőt is összeszedette a Toronto kosarasával.

Bryanték végül nyertek, de csak hosszabbításban, Kobe 31 ponttal, 11 lepattanóval és 12 assziszttal vette ki a részét a győzelemből. Ez volt karrierje során a 20. tripladuplája, de ennél fontosabb, hogy az NBA történetének első játékosa lett, aki 30 ezer pontig és 6 ezer asszisztig jutott.

A Brooklyn Nets-Chicago Bulls meccsén pedig Kevin Garnett került a figyelem középpontjába, amikor játékból ráharapott Joakim Noah jobb alkarjára.

Garnett a mérkőzésén végén gyorsan egyértelművé tette, hogy ha komolyan meg akarta volna harapni Noah-t, akkor meg is tette volna.

Az összes vasárnapi eredmény

Boston Celtics–San Antonio Spurs 89–111

Brooklyn Nets–Chicago Bulls 84–102

Detroit Pistons–Golden State Warriors 93–104 

Sacramento Kings–Memphis Grizzlies 85–97

New York Knicks–Miami Heat 79–86

Phoenix Suns–Orlando Magic 90–93

Portland Trail Blazers–Minnesota Timberwolves 107–93

Los Angeles Lakers–Toronto Raptors 129–122, hosszabbítás után