A Warriors megtalálta a hetedik fokozatot

474028216
2015.05.20. 09:50

Ahogy várható volt, a rocketsos James Harden és a warriorsos Stephen Curry vitte a hátán csapatát az NBA nyugati főcsoportdöntőjének első mérkőzésén: előbbi 28 pontot, 11 lepattanót és 9 asszisztot, utóbbi pedig 34 pontot dobva remekelt, lepattanókban és asszisztokban viszont nem ő, hanem Draymond Green volt a legjobb a Golden State-ben 12-bel és 8-cal.

Curry természetesen most is a triplákkal varázsolt, 11 kísérletéből 6 ment be, összesen 33-szor próbálkozott mezőnyből, amit csak lehetett, azt elvállalta, de erre szükségük is volt, mert az idegenben remekül kezdő Houston a második negyedben 16 ponttal is vezetett. Aztán jött a padról közel 29 perc alatt 18 pontot dobó Shaun Livingston, majd egy dudaszós kosár Currytől és a Warriors egy 21-4-es hajrával 58-55-re vezetett a szünetben. Ráadásul ennél a dobásnál Curry két Rockets-játékost is simán behülyített a cseleivel.

A Warriors-irányító a második félidőben is folytatta a varázslást, a hajrában két ember között dobott el úgy egy triplát, hogy közben a földre is lökték.

Curry tripláz két ember között

A Rockets második félidei gyenge játékában szerepe volt annak is, hogy térdsérülést szenvedett a center Dwight Howard, akinek lehet, hogy döntő második meccsét is ki kell hagynia.

    Eredmény, főcsoportdöntő, 1. mérkőzés, nyugat:

Golden State Warriors-Houston Rockets 110-106