LeBron félistenként játszott, de Curryék lelépték őket

2015.06.15. 09:55

Visszatért Oaklandbe, a Golden State hazai pályájára az ötödik meccsel az NBA-döntő, a Warriors pedig a hazai közönségtől hajtva, remekül hajrázva újra előnybe is került.

A kulcs a Warriors-irányító, Stephen Curry játéka volt, aki a gyenge kezdés után alaposan felszívta magát a döntőben. A plusz motiváció nagyon látszott rajta, rendre hülyét csinált abból a Matthew Dellavedovából, aki több meccsen is remekül védekezett rajta. Az egyébként is kiváló lábmunkával rendelkező Curry a negyedik negyed hajrájában már végleg az őrületbe kergette ellenfelét, a meccset végképp eldöntő, nagyon távoli triplát is róla vágta be.

Curry tánca

A 37 pontig (közte 7 tripla) jutó Curry mellett szépen osztoztak a Warriors játékosai a ponton, Draymond Green, Andre Iguodala, Klay Thompson és még a csere Leonardo Barbosa is 10 pont fölé jutott. Harrison Barnesnak csak 8 pont jött össze, de két órási zsákolás is volt benne: az egyiknél három Cavs-játékost, a másiknál LeBron Jamest tette poszterre.

A döntő ötödik meccsére teljesen egyértelművé vált, hogy a Cleveland csak és kizárólag LeBron James játéka miatt van még valamennyire versenyben. James már az első félidőben 20 pontnál, 8 asszisztnál és 8 lepattanónál járt, ilyen mutatói a szünetben senkinek nem voltak az NBA-ben sem alapszakaszi, sem rájátszás-meccsen, amióta LeBron profi lett. James végül tripladupláig (40 pont, 14 lepattanó, 11 assziszt) ment, karrierje során már hatodszor érte el ezt NBA-döntőben, amivel másik Magic Johnson nyolca mögött – csapata 91 pontjának négyötödében benne volt vagy assziszttal, vagy befejezéssel, nem csoda, hogy a meccs után a világ legjobbjának titulálta magát.

Eredmény, döntő, 5. mérkőzés:

Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 104-91

    A párharc állása: 3-2 a Golden State javára, a döntő az egyik fél negyedik győzelméig tart. Folytatás magyar idő szerin szerda hajnalban, Clevelandben.