Még semmit sem csinált, de gyűlölet fogadta az NBA-kosarast

2015.06.26. 13:46

Karl-Anthony Townst, a Kentucky fiatal centerét választotta ki a Minnesota Timberwolves az NBA idei amatőr játékosbörzéjének (draft) első helyén.

A 19 éves játékos csak egy évet töltött az egyetemen, csapatával veretlenül, 38 győzelemmel nyerték meg az alapszakaszt, a rájátszásban az elődöntőben kikaptak. A 211 centiméter magas Towns átlagban 10,3 pontot szerzett és 6,7 lepattanót szedett le az elmúlt szezonban, jó védekezése mellett távolról is jól dob.

A New York-i Barclays Centerben megtartott drafton a második helyen a Los Angeles Lakers D'Angelo Russellt szerezte meg, aki Kobe Bryant mellett sokat tanulhat majd. „Szeretném, ha a szárnyai alá venne, én pedig amit csak lehet, meg akarok tanulni" - mondta Russell.

A harmadik helyen a Philadelphia 76ers egy másik ígéretes centert, a legtöbb szakértő által az első helyre várt Jahlil Okafort húzta.

A negyedik helyen elvitt Kristaps Porzingis bejelentése igazi botrányt hozott. A New York Knicks-szurkolók teljesen maguk alatt voltak, kifütyülték a lett játékost, és beintettek a klubnak.

„Tudom, a szurkolók nem örülnek annak, hogy engem draftoltak, de mindent meg fogok tenni azért, hogy a fütyülésből taps legyen" - mondta a 20 éves center, akit Phil Jackson, a Knicks elnöke a spanyol Pau Gasolhoz hasonlított.

Érdekesség, hogy az első 14 választott közül négyen is a Kentucky Egyetemről kerültek ki, ez rekordbeállítás a draft történetében, írja az MTI.

A harminc csapat közül utolsóként a bajnok Golden State Warriors választhatott, a távolról jól dobó Kevon Looneyt szerezte meg.