Kész, vége: Curryék nagy sorozata megszakadt

2015.12.13. 08:59

Először kapott ki a Golden State Warriors az idei NBA-szezonban, és ezzel megszakadt a nagy sorozatuk, egy darabig még biztosan nem döntik meg a Los Angeles Lakers rekordját.

A címvédő Warriors szériája huszonnyolc győzelemnél állt meg, a Milwaukee Bucks szakította meg a szériát, 108-95-re verték meg Stephen Curryéket. A Warriorsnak párszor már rezgett a léc, péntek éjjel például csak két hosszabbítás után tudták megverni a Boston Celticset, és ez a meccs elég sokat kivehetett a csapatból, úgyhogy szombat estére elfogytak, ráadásul a Bucksban több jó egyéni teljesítmény is volt, míg ez a Warriorsra nem volt feltétlenül igaz.

A címvédő így már 24-1-re áll, és az előző szezonban hozott meccseikkel zsinórban 28 győzelemig jutottak, így a rekord továbbra is az 1971-72-es, Kareem Abdul-Jabbar által megállított Los Angeles Lakersé, amely harminchárom meccset tudott nyerni egymás után. Ja, és az ő sorozatukat is a Milwaukee Bucks szakította meg.

A Warriors azért még így is rámehet egy nagy rekordra, bár ez sem lesz egyszerű: a Chicago Bulls 72 győzelmet szerzett az 1995-95-os alapszakaszban, és csak tízszer kaptak ki, ezt azóta sem tudta senki megismételni vagy megdönteni. Curryék mérlege most 24-1, úgyhogy ha új rekordot akarnak, akkor a folytatásban csak nyolcszor szabad kikapniuk az alapszakaszban.