Szabina
5 °C
11 °C

Még a Harlem Globetrotters sem tudja lemásolni Curry bemelegítését

2016.01.16. 08:49

Stephen Curry, a mai NBA legjobb játékosa nem véletlenül ért el oda, ahol most tart. Az elképesztő tehetsége mellett legalább annyi háttérmunka is van benne, például olyan edzésgyakorlatokat végez, amiben a kosárlabda mellett egy látást rontó szemüveg és egy teniszlabda is fontos kiegészítő elem, de a szinte egyedülálló labdakezelése a bemelegítésén is meglátszik.

Ez a bemelegítés pedig annyira látványos és szórakoztató, hogy a nézők jóval a Golden State meccseinek kezdése előtt már a lelátókon ülnek, hogy láthassák, hogyan készül a mérkőzésre Curry. Egy rövid időre az is felmerült a Warriorsnál, hogy a hazai meccseik előtt külön jegyet szedjenek az irányító bemelegítésére, de szerencsére erről letettek.

A bemelegítésnek szerves része, hogy az alapból jobbkezes játékos ballal is gyakorolja a dobásokat, a triplákat nem egyszerűen a vonalról, hanem majdnem félpályáról is palánkra küldi, és elereszt néhány dobást az öltözőkhöz vezető folyosó bejáratától is, ahol eközben autogramot is oszt a szurkolóknak. A fő attrakció viszont az, amit a páros kézzel csinált labdakezelés közben művel.

Amellett, hogy szinkronban és tökéletes váltásban pattogtatja a labdákat, azokat hiba nélkül a lába között is át tudja vezetni. Nem csoda, hogy felfigyelt a bemelegítésre a kosárlabdából látványsportot csináló Harlem Globetrotters is, amelynek tagjai a csütörtöki Warriors-Lakers mérkőzés előtt egészen közelről vizsgálták Curry mozdulatait.

Majd megpróbálták utánozni is, több, de inkább kevesebb sikerrel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!