Larry Bird: Nincs már nekem sok hátra

2016.02.09. 17:28

Az ESPN-nek adott interjút pár napja Larry Bird, minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, 59 évesen arról beszélt, nem számít rá, hogy hosszú életű lenne. Húsz éve szívritmuszavarral él, amit különleges diétával, egészséges életmóddal és odafigyeléssel lehet kezelni, nincs is vele gondja, mégis nehezen tudja magát elképzelni hetven évesen.

"Mindig mondom a feleségemnek, nem sok kettőtízes 75 éves szaladgál közöttünk. Utálja, ha erről beszélek, de tudom, hogy kevesen élnek sokáig közülünk. Az ekkora srácok nem tartanak ki túl sokáig. De nincsenek emiatt álmatlan éjszakáim, ha mennem kell, mennem kell" - mondta Bird.

Bird napjainkban
Bird napjainkban

Bird 1979 és 1992 között játszott az NBA-ben, végig a Boston Celticsben, amivel háromszoros bajnok és tizenkétszeres allstar. 1992-ben, a legendás barcelonai olimpiai kosárcsapattal, a Dream Teammel szerzett aranyérme után vonult vissza derékproblémái miatt, 35 évesen.

Bird a Celticsben
Bird a Celticsben

Ha megnézzük, nem is beszél sületlenségeket, mert a hetvenes-nyolcvanas évek sztárjai közül Tractor Taylor, Lorenzo Charles, Armon Gilliam, Bob McCann, Mike Mitchell, Lewis Brown, Marshall Rogers, Dwayne Schintzius, Orlando Woolridge, Pat Cummings, Moses Malone, Darryl Dawkins, Jerome Kersey, Anthony Mason, Roy Tarpley, Christian Welp 48 és 60 éves kora között halt meg, mindegyikük szívproblémák miatt.