Marc Gasol számára véget ért az idény

2016.02.23. 21:03

Lábtörése miatt véget ért az idény Marc Gasol, a Memphis Grizzlies és a spanyol kosárlabda-válogatott első számú centere számára. Az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő klub szerdai bejelentése szerint a 31 éves, kétszeres olimpiai ezüstérmes játékos törött lábát szombaton megoperálták. A sérülés tényét már két héttel ezelőtt közölték, de arról nem beszéltek, mikor és milyen körülmények között történt, illetve mennyit kell kihagynia.

Az NBA honlapjának cikke már február 10-én valószínűsítette, hogy a 216 centi magas center a mostani szezon hátralévő részében nem lesz bevethető, ezt most a klubja megerősítette. Chris Wallace általános igazgató elmondta, hogy a rehabilitációs időszak után Gasol jobb lábának teljes gyógyulására számítanak, és bíznak abban, hogy a következő szezonban ismét pályára tud lépni.

A spanyol kosárlabdázó tavaly nyáron ötéves szerződést írt alá Memphisben. A jelenlegi szezonban csapata egyik legjobbja volt, 52 alapszakasz-meccsen 16,6 pont és 7 lepattanó volt az átlaga. A spanyol válogatottnál is aggódhatnak Gasol miatt, mivel nélküle komolyan csökkennének a csapat esélyei arra, hogy az olimpián legyőzzék a kétszeres címvédő amerikai válogatottat. A spanyolok Londonban és azt megelőzően Pekingben is döntőt játszottak az NBA-sztárokból álló tengerentúli csapat ellen. (MTI)