Elképesztő, honnan vállalta el a győztes triplát Curry

2016.02.28. 09:39

Lassan tényleg nem marad jelző Stephen Curryre, a Golden State Warriors kosarasára, aki bármit is csinál a pályán, az szinte biztos, hogy varázslatos. Így volt ez szombat este az Oklahoma City Thunder elleni rangadón is, ami csak a hosszabbításban dőlt el, nem is akárhogy.

A Warriors eleve csak egy büntetővel tudta hosszabbításra menteni a mérkőzést, de ott sem tudott dominálni – már ez meglepő, hiszen az 53-5-ös mérleggel álló Golden State nem sok csapat ellen gyengélkedik.

A hosszabbításban viszont a legjobbjuktól is a legjobb kellett: 118-118-as állásnál, hat másodperccel a vége előtt még támadhatott egy utolsót a Warriors, ami persze, hogy Curry kezébe adta a labdát, hogy csináljon valamit. Curry pedig csinált is, alig hogy átlépte a felezővonalat, rádobta a labdát jó 10 méterről, nagyon messze a hárompontos vonaltól. De a labda gond nélkül bement, így a Golden State ezt a meccset is behúzta.

Ez volt Curry 12. jó triplája a meccsen, ez természetesen NBA-rekord, csak Kobe Bryantnek és Donyell Marshallnak volt ennyi egy mérkőzésen korábban. Nem sokkal a győztes kosár előtt viszont már beállította saját rekordját a Warriors irányítója, hiszen 287 hárompontosig jutott a szezonban, a 12. távoli dobásával tehát új NBA-csúcsot ért el, pedig még több, mint 20 meccs van hátra a szezonban, tehát a 350-es határ sem tűnik elérhetetlennek számára.

Maga LeBron James is csak ámuldozott twitteren, azt írta, hogy Curry igazán abbahagyhatná már, amit művel, mert már nevetségesen elképesztő, amit csinál, majd hozzátette, hogy soha nem látott Curryhez hasonlót a kosárlabda történetében.

Curry azzal is rekordot állított be, hogy az első NBA-játékos lett, aki két egymást követő meccsen is 10-nél több triplát szórt – a minap úgy jutott 50 pont fölé, hogy csak egy kétpontosa volt.

A Warriors számára is mérföldkő volt a meccs, hiszen már most bebiztosították a helyüket a rájátszásban – nem mintha efelől kétség lett volna eddig –, de azzal, hogy ezt februárban elérték, az 1987-88-as Los Angeles Lakers óta az elsők lettek, akiknek ez sikerül.

Eredmények

Miami Heat-Boston Celtics 89-101

Minnesota Timberwolves-New Orleans Pelicans 112-110

Portland Trail Blazters-Chicago Bulls 130-95

San Antonio Spurs-Houston Rockets 104-94

Detroit Pistons-Milwaukee Bucks 102-91

Golden State Warriors-Oklahoma City Thunder 121-118, hosszabbítás uán

Memphis Grizzlies-Phoenix Suns 106-111

Brooklyn Nets-Utah Jazz 98-96