Nem kell az NBA-ig menni az év dudaszós félpályás kosaráért

2016.02.29. 13:20

Nem kell az NBA-ig és Stephen Curry-ig menni, ha őrült dudaszós kosarat akarunk látni, a spanyol bajnokságban a Real Madrid is elképesztő dobással nyert meccset az utolsó pillanatban.

Már csak 1,3 másodperc volt hátra, a meccsből, amikor Antoine Diot betalált, és ezzel a Valencia 94-92-re vezetett. Ekkor jött a Madrid, Sergio Llullnak nem volt más választása, bő húsz méterről elvállalta a dobást, és nagy szerencséjére be is talált. Ezzel a Madrid nyert 95-94-re. A meccs után Llull is azt mondta, óriási szerencséje volt, ezerből egy ilyen dobás megy be. Ez végül is lényegtelen utólag, főleg, ha a fél világ azon rágódik, hogy most Stephen Curry hétvégi dudaszós triplája vagy Llull dobása a menőbb.

A spanyol bajnokság 21. fordulójában Hanga Ádám is nagyot játszott, a Laboral Kutxa légiósa hibátlanul dobott, sem triplát, sem duplát, sem büntetőt nem rontott az Estudiantes ellen, amit 107-77-re vertek. Hanga 12 ponttal és 3 lepattanóval zárt. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 18 lett, ezzel holtversenyben a csapata és egyben a mérkőzés leghasznosabb játékosa lett.

„A Király Kupa-hétvége után folytatódott a bajnokság, ezúttal görög válogatottunk, Joannisz Burusszisz nélkül is simán nyertünk" - nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves magyar kosaras, akinek együttese 17/4-es győzelmi mérleggel a liga negyedik helyén áll. 

  A hétközi Euroliga-fordulóban a Vitoria ugyancsak hazai pályán, 71-65-re verte a litván Zalgiris Kaunast a top 16-ban, ezzel az F csoport  második helyén áll 6/2-es mutatóval. Hanga azon a meccsen 29 perc alatt 7 pontig és 5 lepattanóig jutott.