Pippen beszólt Curryéknek: simán lenyomták volna őket

2016.04.04. 14:21

Miközben a Golden State Warriors éppen azon van az NBA-ben, hogy megdöntse a Chicago Bulls kilencvenes években felállított 72-10-es szezoncsúcsát, a legendás chicagói csapat egyik sztárja, Scottie Pippen szerint simán levernék Stephen Curryéket. 

Egy interjúban kérdezték meg Pippent, hogy egy négy meccsig tartó párharcban mire jutna egymással a két csapat, mire az egykori kosaras rávágta:

"4-0 lenne a Bullsnak, még csak pihennünk sem kellene"

Aztán azt is elmondta, hogy a termetével Stephen Currynek sok kellemetlenséget okozott volna, és húsz pont alatt tudta volna tartani, ha egymás ellen kellett volna kosarazniuk. 

Az idén ötvenéves Pippen hat bajnoki címet nyert a Bullsban Michael Jordan csapattársaként, kiválóan tudott védekezni, 1995-ben ő szerezte a legtöbb labdát az NBA-ben. 

Megkérdezték a Warriors-edző Steve Kerrt is, aki szintén tagja volt a kilencvenes évek legendás Bullsának, most pedig Curryéket irányítja. Szerinte azért is nehéz válaszolni a kérdésre, mert két teljesen más korszakot uraló csapatot kellene összehasonlítani, és pont emiatt egy ilyen meccs nagyjából hat óráig tartana, mert a bírók állandóan fújnának. 

Ki nyerne?