Erő és látványosság: ez Hanga

2016.05.19. 14:59

Hanga Ádámot, a Laboral Kutxa Vitoria játékosát beválasztották a spanyol kosárlabda-bajnokság második legjobb kezdőötösébe. Magyar játékost nem ért még ekkora megtiszteltetés.

A spanyol liga története során először osztott ki ilyen díjat. A csapatba Hanga mellett Tomas Satoranskyt (FC Barcelona Lassa), Marko Popovicot (Montakit Fuenlabrada), Gustavo Ayónt (Real Madrid) és Dejan Muslit (ICL Manresa) választották be.

„Erő és látványosság, ezzel a két szóval tökéletesen leírható a Laboral Kutxa Baskonia játékosa" – áll Hanga méltatásában. A liga honlapján megjegyzik, hogy bár a szezon elején izomproblémái voltak Hangának, később csapata meghatározó játékosává és stabil kezdővé vált. 9,2-es pont-, és 4,1-es lepattanóátlaga volt.

„Ez egy nagyon jó eredmény. Ez már az ötödik évem Spanyolországban, és öt év után végre olyan dolgot is elértem, amire igazán büszke lehetek, azután amit az Euroligában és az ACB-en is tettünk. Úgy hiszem, hogy Európa legjobb bajnokságában vagyok, és a legjobb tíz játékos között nagyszerű szerepelni" – nyilatkozta a Laboral játékosa.