LeBron és Love szétverték a Raptorst

GettyImages-534355908
2016.05.26. 08:57

2-2-es állás után tért vissza Torontóból Clevelandbe az NBA keleti főcsoportdöntője, LeBron Jamesék pedig ellentmondást nem tűrően jelezték, hogy otthon mindenképp előnyt akarnak szerezni újra, és brutális rajtot vettek már az első másodpercektől.

Az első negyed végére 37-19-re, a szünetre pedig 65-34-re vezettek – amíg a Raptorsnak szinte semmi nem jött be, addig a LeBron Jameséknek minden, főleg úgy, hogy a clevelandiektől Kevin Love és Kyrie Irving is remek napot fogott ki. James és Irving is 23 ponttal zárt, míg Love úgy szerzett 25-öt, hogy csak 23,5 percet játszott az egész meccsen.

Love viszont nem csak pontszerzésben volt jó, hanem előkészítésben is, a második negyed végén például egy egészpályás, hajszálpontos bombával hozta ziccerbe Jamest, aki be is vágta a labdát a gyűrűbe.

A legszebb jelenet viszont talán nem is ez volt, hanem az, amikor a Cavaliers úgy vitte végig a pályán a labdát Love triplájáig, hogy egyszer sem kellett lepattintaniuk azt.

Eredmény, keleti főcsoportdöntő, 5. mérkőzés:

Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors 116-78

A párharc állása: 3-2 a Cleveland javára, a következő mérkőzést magyar idő szerint szombat hajnalban rendezik Torontóban