Ez már alázás, amit Curryék csinálnak az NBA-döntőben

GettyImages-538306228
2016.06.06. 09:10

Ha azt hittük, hogy az NBA-döntő első meccsén elszenvedett 15 pontos vereség után magasabb sebességbe kapcsol, és valahogy feláll LeBron James csapata, a Cleveland Cavaliers, rosszul hittük: Stephen Curryék egészen elképesztő, 33 pontos győzelemmel ugrottak 2-0-ra.

A két meccsen összehozott 48 pontos különbség NBA-rekord, soha nem kezdett még csapat ekkora győzelmekkel döntőt.

A Warriors természetesen minden szinten dominált, még úgy is, hogy Curry a harmadik negyedben a kipontozódás közelébe került, ezért elég hosszú időre a padra tették. Így még 25 percet sem volt pályán, ami 18 pontra és 9 lepattanóra volt elég. A Warriors ásza nem ő, és nem is Klay Thompson volt, hanem Draymond Green, aki 28 pontig jutott.

Eközben a Cavaliers többnyire szenvedett, a legjobbjuk Lebron James volt 19 ponttal, mögötte a második legeredményesebb társ a padról beálló Richard Jefferson volt 12-vel. Ez volt egyébként 2009 óta az első párharc, amiben a vesztes első meccs után James nem tudott kiegyenlíteni csapatával a rájátszásban: az előző hét szezonban kilencszer csinálta meg, 2013-15-ban háromszor is, de most nem jött össze.

A Cavsnek az sem jött jól, hogy Kevin Love a harmadik negyedben a fejére kapott ütés után agyrázkódással hagyta el a pályát, és nem is térhetett vissza a meccsbe.

Eredmény, NBA-döntő, 2. mérkőzés

Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 110-77 

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0

A harmadik összecsapást Clevelandben rendezik magyar idő szerint csütörtökön.