Hanga sorsdöntő gólpassza a spanyol elődöntőben

2016.06.09. 09:17

Hanga Ádám szenzációs gólpasszának is köszönhetően a Laboral Kutxa Vitoria 2-1-re szépített szerdán a Barcelona ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság három győzelemig tartó elődöntőjében.

A találkozón 0,9 másodperccel a vége előtt 76-74-re vezettek a katalánok, így már a fináléban érezhették magukat. A Vitoria jött bedobással a saját alapvonaláról, ekkor a magyar légiós az egész pályát átdobva varázsolta a labdát az Európa-bajnok görög Joannisz Buruszisz kezébe, aki estében kosarat szerzett, és kiegyenlített. A baszk csapat aztán magabiztosan megnyerte a hosszabbítást, és 89-83-ra győzött. Hanga 29 perc alatt 2 pontig és 5 lepattanóig jutott. Ezzel elmaradt a párharc előző két mérkőzésén nyújtott kiváló teljesítményétől: az első meccsen - a mezőny legjobbjaként - 15 pontot és 8 lepattanót, a másodikon pedig 7 pontot és 5 lepattanót gyűjtött.

"Nem ment a játék, de a legjobbkor sikerült hozzátennem, és hosszabbításra mentettük a meccset. Ebben a szezonban az összes hosszabbításos meccsünket hoztuk hazai pályán" - nyilatkozta az MTI-nek a 27 éves Hanga, hozzátéve, péntek este azért küzdenek majd, hogy hazai pályán egyenlítsenek a Barcelona ellen.

A Vitoria egy hónapja negyedik lett az Euroliga berlini négyes döntőjében.