213 centis ember ne csináljon már ilyet!

2016.10.22. 15:28

Karl-Anthony Townsról, a Minnesota Timberwolves centeréről két dolgot kell tudni: 213 centis magasságával tökéletes adottságai vannak ahhoz, hogy centerposzton, vagyis a palánk alatt a lehető legjobb legyen az NBA-ben, ennek ellenére viszont olyan jól mozog, mintha maximum 190 centi lenne, minden tökéletesen arányos a testén, és ezt ki is használja.

A már az alapszakaszra gondoló Timberwolvesban nem sok időt kapott Town a Charlotte Hornets elleni meccsen, de a 15 pályán töltött perc elég volt 9 lepattanóra és 15 pontra, köztük ezzel a kosárral:

Ilyen visszalépés utáni majdnem triplát nem minden nap látni az NBA-ben centertől, a 20 éves, második szezonját kezdő Towns viszont játszi könnyedséggel csinálja meg ezeket. Nem véletlen, hogy a ligában mindenki úgy tartja, a játéka sokkal közelebb áll egy guardéhoz, mint egy centeréhez, ami a 213 centis magasságával lényegében csalás.

Nem véletlen, hogy tavaly az All-Star-gálán az akkor még újonc Towns nyerte azt az ügyességi versenyt, amit hivatalosan az irányítók, vagyis úgy 20-25 centivel alacsonyabb játékosok számára találtak ki.