Nem kérnek Trump vendégszeretetéből az NBA-sek

2016.11.16. 17:18

A manhattani Trump SoHo

Három NBA-csapat is felbontotta szerződését a múlt héten amerikai elnöknek választott Donald Trump szállodáival, tudta meg az ESPN. A döntés mögött az áll, hogy a Memphis Grizzlies, a Milwaukee Bucks és a Dallas Mavericks csapatainál sem szeretnék, ha bármilyen formában a republikánus Trumppal asszociálnák őket.

Utóbbi két csapatnál a tulajdonosi érdekek miatt van ez, a Bucks társtulajdonosa, Marc Lasry, illetve a Mavericks-tulajdonos Mark Cuban is Hillary Clintont támogatta a kampány során.

Donald Trump érdekeltségi körébe New Yorkban, Chicagóban, Miamiban, Torontóban és Washingtonban is tartoznak szállodák, a fenti három csapat visszalépése egyelőre New Yorkot és Chicagót érintette, de az ESPN úgy tudja, hogy még legalább egy csapat úgy döntött már, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését Trump manhattani szállodájával, ahol a múlt héten elnöknek választott milliárdos a győzelmi beszédét tartotta.

A hármas mellett több más csapat is távol marad az idei szezonban a manhattani Trump SoHótól, de ezek azt közölték, hogy nem politikai döntés miatt szállnak meg máshol a New York-i mérkőzésük idején.