Nyugat nyerte a 25. kosárlabda All Star-gálát

2016.11.26. 21:08

Nyugati győzelemmel zárult szombaton a 25. Kelet-Nyugat All Star kosárlabdagála a budapesti Tüskecsarnokban. A több mint 10 ezer internetes szavazat alapján Kelet válogatottjának kezdőcsapatát James Kinney, Vojvoda Dávid, Ivan Lilov, Svetozar Stamenkovic és Matija Poscic alkotta, a két edző a szolnoki Stojan Ivkovic és Pór Péter lett. A Nyugat ötösében Emanuel Ubilla, Darin Govens, Ferencz Csaba, Lóránt Péter és Keller Ákos szerepelt, az együttest a bajnoki éllovas Körmend edzőpárosa, Teo Cizmic és Hencsey Tamás dirigálta, tudósított az MTI.

A főmérkőzés felvezetéseként az egyetemi férfi válogatott 80-76-ra legyőzte az U20-as válogatottat, a nagyszünetben speciális olimpikonok tartottak kosaras bemutatót. Ezt követte a kerekesszékes kelet-nyugat mérkőzés, majd az ünnepélyes bemutatás után jöhetett a nap csúcspontja.

A gálameccs szokás szerint rengeteg zsákolást, látványos megoldást és hárompontost hozott. A szünetekben a Molten tripladobó versenyt a ZTE-s Benke Szilárd nyerte, a zsákolóversenyen pedig a fehérvári Justin Edwards bizonyult a legjobbnak. A félidőben köszöntötték és megjutalmazták az idei kosársikerek részeseit, köztük a jövő évi Európa-bajnokságra kijutott férfi és női válogatottat, az Európa-bajnok 3x3-as női válogatottat, továbbá az U18-as Eb-ezüstérmes női csapatot is.

Az előző két évben döntetlennel zárult All Star-meccset nagy küzdelemben a Nyugat nyerte, a gála legjobbjává pedig - akárcsak tavaly - a fehérvári Lóránt Pétert választották.

Nyugat-Kelet 138-127 (38-28, 28-29, 40-30, 32-40)

A keretek:

Kelet: James Kinney (Szolnoki Olaj), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Ivan Lilov (Naturtex-SZTE-Szedeák), Svetozar Stamenkovic (  JP Auto-JKSE), Matija Poscic (MAFC), Kovács Ákos (Atomerőmű SE), Brent Amiel Arrington (JP Auto-JKSE), Samuel Howard Thompson (Vasas Budapest), Medve Máté (Atomerőmű SE), Ivosev Tomiszlav (KTE-Duna Aszfalt), Juhos Levente (Naturtex-SZTE-Szedeák), Andrew Joseph Pacher (Vasas Budapest), edzők: Stojan Ivkovic és Pór Péter (Szolnoki Olaj)

Nyugat: Emanuel Ubilla (Zalakerámia-ZTE KK), Cristopher Smith (PVSK-Pannonpower), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Lóránt Péter (Alba Fehérvár), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Váradi Benedek (Falco KC Szombathely), Benke Szilárd (Zalakerámia-ZTE KK), Supola Zoltán (PVSK-Pannonpower), Justin  Edwards (Alba Fehérvár), Marco Spica (Sopron KC), Jordan Loveridge (Egis Körmend), Terry Du'aun Allen (Egis Körmend), edzők: Teo Cizmic és Hencsey Tamás (Egis Körmend)