Félpályánál sem járt a dobásnál, mégis ő zsákolt

2017.01.20. 09:07

Kristaps Porzingis estéről estére igazolja, hogy az NBA egyik legnagyobb tehetsége, és hogy keveseknek van olyan testi adottsága, mint neki. Csütörtök este a Washington Wizards utóbbinak köszönhetett egy elképesztő zsákolást: Courtney Lee triplakísérleténél még a felezővonalnál sem járt, de mégis óriásit zsákolt a lepattanóból.

A lepattanóból visszahúzott kosár (putback dunk) amúgy is a 221 centis lett specialitása, de ekkorát még ő is ritkán zsákol.

A meccs legszebb jelenete mellett a legcikibb is a New York Knicksé volt: a vitathatatlanul szupersztár Carmelo Anthony élete egyik legrosszabb dobását engedte el, amikor 60 centiről még a gyűrűt sem találta el.

A meccset végül a Wizards nyerte 113-110-re.

Westbrook nem lesz kezdő az All-Star-keretben

Kihirdették az All-Star-gála keleti és nyugati kezdőcsapatait – óriási meglepetésre a szezonban 44 meccs után még mindig tripla-duplát átlagoló Russell Westbrook nem került be a két legjobb nyugati guard közé, Stephen Curry és James Harden lesz ugyanis a két kezdő a nyugati főcsoport legjobbjai között. Westbrook a keretben azért biztosan ott lesz, és Curry, illetve Harden érdemeit sem vitatnánk, valóban nehéz lenne hármójuk közül csak kettőt kiválasztani, de azért érdekes, hogy pont emberfelettit küzdő Westbrook maradt ki.

Nyugati kezdőjátékosok: Stephen Curry, Kevin Durant ( Golden State Warriors), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), James Harden (Houston Rockets), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs).

Keleti kezdőjátékosok: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Jimmy Butler (Chicago Bulls), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Kyrie Irving, LeBron James (Cleveland Cavaliers).

Eredmények

Cleveland Cavaliers-Phoenix Suns 118-103

Miami Heat-Dallas Mavericks 99-95

New York Knicks-Washington Wizards 110-113

San Antonio Spurs-Denver Nuggets 118-104

Los Angeles Clippers-Minnesota Timberwolves 101-104