Egy fantomhármast ünnepelt az egész csarnok

2017.02.03. 12:10

Szinte az egész csarnok azt hitte, hogy a Houston Rockets kiharcolta a hosszabbítást az Atlanta Hawks elleni mérkőzés végén péntek hajnalban, aztán jött a nagy meglepődés. 

A vendég Hawks három ponttal vezetett, de a Rocketsnek még volt ideje egy támadásra: James Harden hozta játékba a pálya szélén Trevor Arizát, aki épphogy elcsípte a labdát a vonal előtt, aztán megpróbálkozott egy hármassal. A labda érintette a hálót, a szurkolók el is kezdtek tombolni, hogy megvan a tripla, még a játékosok is lefagytak egy pillanatra. 

A lassításon viszont már látszott, hogy a labda a palánkról pattant vissza úgy, hogy a gyűrű alatt érintette a hálót, ez csapott be mindenkit. A Hawks-kosarasok ezután megszerezték az utolsó pontokat a meccsen, 113-108-ra nyertek.

A legviccesebb az egészben, hogy Arizával már egyszer történt hasonló a Washingtonban: akkor is mindenki azt hitte, hogy győztes kosarat szerzett, de a labda ugyanígy a gyűrű alatt zúgott el. 

A péntek hajnali meccs legjobbja a kilencvenes évek NBA-sztárjának, Tim Hardawaynek a fia volt, aki az utolsó negyedben 23 pontot szerzett, volt egy olyan periódus, amikor a Hawksnál 15 pontot szerzett zsinórban. Tim Hardaway Jr. végül összesen 33 ponttal és 6 lepattanóval zárt. 

Eredmények:

San Antonio Spurs-Philadelphia 76ers 102-86

Los Angeles Clippers-Golden State Warriors 120-133  

Houston Rockets-Atlanta Hawks 108-113 

Washington-Los Angeles Lakers 116-108