Ő sem gondolta komolyan, hogy ebből kosár lesz

2017.03.03. 08:57

Három meccset rendeztek csak az NBA-ben csütörtök este, de így is volt esemény. Például az, hogy a tavalyi döntős Golden State Warriors közel két év után kapott ki sorban két meccsen – kedden a Washington Wizards verte őket, most pedig a Chicago Bulls ellen voltak meglepően hatástalanok. Az utolsó öt percben csak két pontot szereztek, így a Bulls simán le tudta őket rázni.

A csak 87 pontig jutó Warriorsban Stephen Curry és Klay Thompson is nagyon rosszul dobott, előbbi 22,7, utóbbi 37 százalékkal dobott (a büntetőket leszámítva), és összesen 34 dobást rontottak el. Ezzel a Warriors 2015 áprilisa óta először vesztett sorban kétszer, igaz, még így is magabiztosan vezetik a nyugati főcsoportot.

A nap jelenetét az Oklahoma City Thunder-játékos Taj Gibson hozta a Portland elleni meccs szünete előtt: jó 20 méterről vállalt el egy dudaszós dobást, ráadásul inkább úgy dobta, mintha amerikaifocizna, de a kosár így is jó lett.

Érdemes nézni a videón a palánk alatt tehetetlenül álló Pat Connaughtont, aki rettentő csalódottan követi le fejjel a labda mozgását, ahogy az a tökéletes ívű dobás után leesik a gyűrűből.

A végül vesztes Thunderben Russell Westbrook – ezúttal tripla-dupla nélkül – 45 pontig jutott, sorban harmadik meccsén ment 40 pont fölé. Nem is ez volt az első hárommeccses ilyen szériája a szezonban, utoljára Kobe Bryant volt képes rá, hogy egy idényen belül legalább kétszer ilyen sorozatot hozzon össze.

Eredmények

Phoenix Suns-Charlotte Hornets 120-103

Chicago Bulls-Golden State Warriors 94-87

Portland TrailBlazers-Oklahoma City Thunder 114-109