NBA-sztárok várnak a magyarokra a kosár-Eb-n

2017.03.26. 16:35 Módosítva: 2017.03.26. 16:35

A BB1.hu szúrta ki a hírt, hogy a spanyol kosárlabda-válogatottnál az NBA-ben szereplő játékosok is vállalták az Európa-bajnoki szereplést,

vagyis bombaerős lesz a magyar a válogatott egyik csoportbeli ellenfele a tornán. 

A spanyolok kapitánya, Sergio Scariolo beszélt arról a nemzetközi szövetség honlapjának, hogy a Chicago Bullsban szereplő Nikola Mirotic és a Toronto Raptorsban kosarazó Serge Ibaka is ott akarnak lenni az Eb-n.  Az jó hír, hogy kettejük közül csak az egyik játszhat majd a magyarok ellen, mert mindketten honosított játékosok, és a szabályok szerint csak egyet lehet behívni. 

Ott lesz viszont a spanyolok egyik legnagyobb neve, a San Antonio Spursben jászó Pau Gasol is, és nem fog hiányozni a testvére, Marc Gasol sem, ő kétéves kihagyás után tér vissza a válogatottba. Mindkettejüknek komoly NBA-s rutinja van. 

A spanyol válogatott a tavalyi nyári olimpián a bronzérmet szerezte meg: az elődöntőben a később győztes amerikaiaktól kaptak ki, majd a bronzmeccsen Ausztráliát verték egy ponttal.

Az augusztus 31-én kezdődő Európa-bajnokságon a spanyolok mellett a házigazda Románia, továbbá Csehország, Horvátország és Montenegró lesz a csoportellenfelünk Kolozsváron.