LeBron fénymásolóba tette saját magát

2017.05.04. 09:44

A Cleveland Cavaliers és a San Antonio Spurs is könnyedén győzött az NBA-főcsoport elődöntőkben. Előbbi 2-0-ra vezet a Toronto Raptors ellen, utóbbi most egyenlített a Houston Rocketsszel vívott párharcban.

LeBron James ezúttal is dominált a pályán a clevelandi játékost képtelenek voltak tartani, könnyedén jutott 39 pontig.

A csatár meccs közben magát másolta, két egymás utáni támadásban ugyanonnan és ugyanúgy vágott be két triplát. Egy könnyed indulócsellel helyet csinált, aztán jött a tempódobás.

James összesen már 5777 pontot dobott a rájátszásokban, ezzel leelőzte Kareem Abdul-Jabbart. Így már csak Michael Jordan van előtte, aki 5987 pontot szerzett.

A Raptorsnak sem a védekezés, sem a támadás nem ment. DeMar DeRozan mindent alulmúlt, három negyed alatt egyetlen pontot sem szerzett, az utolsó negyedben tudott csak ötöt összeszedni.

A San Antonio Spursben Kawhi Leonard volt a vezér, 34 pontot dobott,  de nemcsak ezzel emelkedett ki a mezőnyből, szerzett még hét lepattantó, ellopott három labdát és még nyolc asszisztja is volt.

A meccs a harmadik negyed végéig kiegyenlített volt, de az utolsóban a Houston nem tudta tartani a lépést a Spurssel, 33-13-mal szerezték meg Leonardék a győzelmet. James Harden nem volt valami nagy formában, a Rockets-játékos csak 13 pontot szerzett pocsék mezőnymutatóval.

A Spurs most egyenlített, de bajban lehet, mert elveszített egyik kulcsemberét, Tony Parker súlyos térdsérülést szenvedhetett, amikor rosszul ért földet egy dobás után. Csapattársai hozták le a pályáról.

Eredmények:

keleti főcsoport:

  • Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors 125-103

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0.

nyugati főcsoport:

  • San Antonio Spurs-Houston Rockets 121-96

A párharc állása: 1-1.