Curryék 25 pontos égésből álltak fel

2017.05.15. 09:15

A lehető legjobban indult a San Antonio Spurs számára az NBA nyugati főcsoportdöntőjének első meccse, hiszen a második negyedben 25 ponttal is vezettek, a szünetre pedig 20 pontos különbséggel mentek.

Ebben nagy szerepe volt Kawhi Leonardnak, ahogy a Spurs összeomlásában is, a Warriors ugyanis a végére megfordította a meccset. Leonard sérülés miatt ugyanis nem játszott a második félidőben – Zaza Pachulia lépett be védekezés közben a dobás után földet érő Leonard lába alá, akinek ekkor sérült meg a bokája, nem sokkal a második negyed vége előtt.

A Spurs Leonarddal a pályán 21 pontos előnyben volt a Warriorshoz képest, ám amint megsérült, a San Antonio összeomlott, a Warriors pedig erőre kapott, és Leonard nélkül végül mínusz 23-as mutatóval zártak. A Golden State-ben Stephen Curry és Kevin Durant kapták össze magukat a legjobban, előbbi 40, utóbbi 34 pontot dobott – a közös 74 pontjuk a legtöbb együtt egy meccsen, amióta egy csapatban játszanak.

A félidei 20 pontos hátrány utáni fordítás a harmadik legnagyobb az NBA-rájátszás történetében.

A Warriors 1-0-ra vezet a négy győzelemig tartó főcsoportdöntőben. Keleten még egy körrel hátrébb tartanak, a Cleveland Cavaliers ugyanis még ellenfélre vár, ott hétfő este, a hetedik meccsen dől el, hogy a Washington Wizards vagy a Boston Celtics jut-e tovább.

Eredmény

Golden State Warriors-San Antonio Spurs 113-111