Curryék kicsinálták a Spurst: 136 pont

2017.05.17. 09:29

A Golden State Warriors már 2-0-ra vezet a főcsoport-döntőben a San Antonio Spurs ellen azok után, hogy nagy verést adták Gregg Popovich csapatának szerda hajnalban.

A Warriors-sztár Stephen Curry már az első tizenkét percben beindult, és a mérkőzésen szerzett 29 pontjából 15-öt ebben a szakaszban szerzett. A felpörgetett tempónak meg is lett az eredménye, mert 33-16-ra el is húztak a negyed végére, amit úgy zártak, hogy 60 százalékos hatékonysággal dobtak mezőnyből.

Innen már nem igazán volt megállás, a második negyedben 39 pontot szereztek. A meccs végére a csapatból hét játékos dobott legalább tíz pontot, és menet közben kiosztottak 39 asszisztot is, a padról beszálló játékosok 63 pontnál álltak meg.

A Spursnél nem lehetett ott a csapat egyik legjobbja, Kahwi Leonard, akinek a bokája még az első mérkőzésen sérült meg vitatott körülmények között. 

Amióta Gregg Popovich edzi a Spurst, ennyi pontot még senki nem szerzett még ellenük, szombatig kell összeszednie magát a csapatnak, akkor fogadják hazai pályán Warriorst, és nagyon kéne a győzelem, hogy versenyben maradjanak. Egyelőre a csapat edzője sem tudta megmondani, hogy Leonard pályára léphet-e majd. 

Nyugati főcsoport-döntő, 2. mérkőzés:

Golden State Warriors-San Antonio Spurs 136-100

Az egyik fél negyedik sikerééig tartó párharc állása: 2-0, a Golden State javára.