A nagyobb gyökér nyeri az NBA-döntőt

sportcast
2017.06.01. 18:59

Trilógia van az NBA-ben, sorban harmadszor jön ugyanis Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers döntő (magyar idő szerint péntek hajnali 3-kor indul a párharc), ami LeBron James, de akár Stephen Curry és Kevin Durant hosszútávú megítéléséről is dönthet. A Sport TV állandó NBA-szakértője, Tőrös Balázs csatlakozott Sajó Dávidhoz és Koroknai Gergelyhez, hogy egy órában átbeszéljék a liga jelenlegi helyzetét, az alapszakasz legemlékezetesebb pillanatait, és hogy miért lett ezek után egy történelmi szinten unalmas és tét nélküli rájátszás.

A párharcot befolyásoló tényezők között (18:30) említésre kerül a Warriors-edző Steve Kerr hátproblémája, ami miatt nem ülhet majd a kispadon, a kiegészítők szerepe, és a Durant-faktor, vagyis hogy mit kezd a Cavaliers a tavalyi ellenfélbe berakott MVP-vel.

Michael Jordan és LeBron James összehasonlítása, a ligába ömlő pénz óriási károkozása, és az MVP-verseny is kikerülhetetlen téma volt (31:00), de szóba került az is, hogy visszatérhet-e Kevin Durant egyszer az Oklahoma Cityhez.

A nagy NBA-eszmecsere közben egészen messzire is sikerült elkanyarodni, azt is kielemeztük, mekkora az esélye annak, hogy Euroliga-alapszakasz legjobb védőjátékosának választott Hanga Ádám több évnyi pletyka után végre tényleg a San Antonio Spurshöz kerüljön (52:00).

Zárásként téma volt, hogy lesz-e olyan csapat, ami jövőre útját állhatja a negyedik Warriors-Cavs döntőnek, és hogy mik voltak a szezon legjobb pillanatai (56:30).

Három videóról is szó van a podcastben, aki nem látta őket, lentebb megnézheti.

Kobe Bryant elemzése a Golden State Warriors támadójátékáról.

Sarunas Jasikevicius beszéde arról, miért engedte haza az Euroliga-rájátszás alatt az egyik játékosát, Augusto Limát, hogy az ott lehessen gyereke születésénél.

Allen Iverson átlépi a most már Cavaliers-edző Tyronn Lue-t egy kosár után a 2001-es NBA-döntő első meccsén.