Kamu a Warriors Trump-bojkottja

2017.06.14. 09:52

Egy nap sem telt el azután, hogy a Golden State Warriors NBA-bajnok lett, máris megjelent a hír arról, hogy a csapat egyöntetű döntést hozott arról, nem mennek el az elnöki látogatásra a Fehér Házba Donald Trumphoz.

Erről azóta kiderült, hogy kamu volt, a csapat hivatalos közleményt adott ki az ügyről, állítva, hogy mivel még meg sem hívták őket, ezért nincs is mit visszautasítaniuk, egyelőre az ünnepléssel vannak úgyis elfoglalva.

A Trump-bojkott híre egyébként a CNBC egyik tudósítójától, Josh Browntól indult, aki később azt mondta, hogy ő az NBCUniversal egyik vezetőjénél, Mike Singtonnál látta az információt Twitteren. Ezzel egy a baj: Sington Twitterén később jelent meg a dolog, minthogy Brown beszélt volna róla, vagyis nem ott találkozott vele először.

Bárhonnan is vette egyébként Brown az infóját, valószínűleg nem jár messze az igazságtól, ismerve a Warriors-játékosok, Stephen Curry és David West, illetve a vezetőedző Steve Kerr Trump-ellenes gondolatait, aligha lenne meglepő, ha végül tényleg nem menne el a csapat az elnöki látogatásra.