Hanga az NBA helyett a Barcelonába mehet

2017.07.09. 09:31

A hírek szerint Hanga Ádám nem az NBA-ben, hanem a spanyol sztárcsapat Barcelonánál folytatja pályafutását, ezt a jó forrásokkal rendelkező David Pick szellőztette meg szombat éjjel. Az Eurohoops szerint 7,5 millió euróért írt alá.

A szerződés állítólag 2020-ig szól, és a tervezetét már el is küldték a spanyol kosárlabda-szövetségnek. A magyar kosarast a napokban már hírbe hozták a Barcelonával, az El Mundo írt arról, hogy a játékos draftjogait birtokló San Antonio Spursnél kezd betelni a keret, és nem marad hely a magyarnak. 

Az időzítés azért is stimmelne, mert a Barcelonának vasárnapig van ideje, hogy ajánlatot tegyen a spanyolországi piacon korlátozott szabadügynöknek számító kosarassal kapcsolatban a Baskoniának. Ez annyit jelent, hogy adott esetben a Baskonia ráígérhet a Barcelona ajánlatára, ellenkező esetben viszont mindenképp kap valami ellentételezést a játékosért.

Hanga játékjogát még a 2011-es drafton szerezte meg a San Antonio Spurs, és néhány hónapja már ő maga is azt nyilatkozta, jövőre az NBA-ben akar játszani. Ha a Barcelona leigazolja, akkor sem zárulhat még be a kapu teljesen, mert a szerződésnek lehet egy NBA-s kilépési opciója, más kérdés, hogy minél idősebb, annál kevesebb esélye marad.