Magyar kosaras volt a Boston legjobbja

2017.07.14. 09:49

Las Vegasban már a nyolcaddöntőket rendezték az NBA Summer League sorozatában. A Boston Celticsnél próbálkozó magyar-amerikai kosaras, Rosco Allen ezúttal csapata legjobbja volt, ráadásul a bajnokcsapat, a Golden State nyári csapata ellen. Az pedig külön dicséret a Celticsnek, hogy nagyon simán, 93-69-re verte a Warriorst.

A magyar válogatott kosarasa 22 percet töltött a pályán, ez idő alatt 18 pontot szerzett, két tripla és két büntető dobása is pontos volt, 4 lepattanót gyűjtött és egy asszisztot jegyzett. Már a korábbi meccsein is jól játszott, egy hete egy látványos zsákolással hívta fel magára a figyelmet.

A Boston mellett a San Antonio, a New Orleans, a Miami, a Memphies, a Dallas, a Portland, a Los Angeles Lakers jutott amúgy a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

A nyári ligában bemutatkozó kosarasok közül szerencsés esetben is egy-egy játékos kaphat NBA-szerződést. A Boston mostani keretét elnézve nagyon nehéz dolga van Rosconak, de a játéka egészen biztosan felkelti az európai topcsapatok érdeklődését.

Rosco Allen Magyarországon született, majd 12 éves korában szüleivel emigrált az Egyesült Államokba. A Bishop Gorman High Schoolban kosarazott, majd a Stanford egyetemre került. Nem választották ki a 2016-os drafton, így a spanyol bajnokságban szereplő Obradoiro CAB játékosa lett.

Tagja volt a magyar válogatott csapatnak, amely kiharcolt az Eb-részvételt és Hanga Ádámmal együtt később csatlakozik a felkészülést Kecskeméten elkezdő válogatotthoz.