El se indult az NBA, máris Trumpnak üzentek

2017.10.01. 08:32

Szombaton este – magyar idő szerint vasárnap hajnalban – két meccsel megkezdődött a 2017-18-as NBA-előszezon. Egyből a bajnok Golden State Warriors játszott a Denver Nuggetscel, majd a Los Angeles Lakers lépett pályára a Minnesota Timberwolves ellen.

Bár az NBA előre kiküldött minden csapatnak egy emlékeztetőt, hogy nem térdelhetnek az NFL-játékosokhoz hasonlóan, azért nem maradt üzenet nélkül a Donald Trump és az NFL, illetve az NBA között indult háború.

Mindkét meccsen karkulcsolással jelezte ki az egységet a csapatok, a Nuggets, a Timberwolves és a Lakers is az összefogást hirdette, sőt, a Lakers vezetőedzője, Luke Walton közölte, a csapata egész szezonban így fog majd tenni.

A nyitómeccs előtt megszólalt az a Stephen Curry, akivel nemrég Trump személyesen veszett össze, és szakította meg az 54 éves elnöki hagyományt, amikor visszavonta a Warriors Fehér Ház-i meghívóját. Curry azt mondta, hogy egyesek megpróbálják minimálisra csökkenteni azt, amiről beszélnek, csak mert sok pénzt keresnek, de reméli, hogy ezzel a sok keresett pénzzel sokat tehetnek azokért, akiknek szükségük van rá.

Ami a játékot illeti, a Warriors és a Lakers is vereséggel kezdett, de túl sokat nem szabad az eredmények mögé gondolni, a Warriorsban például egyik sztár sem játszott fél meccsnél többet. A Nuggetsben viszont újabb vakon dobott passzal villant Nikola Jokic, aki nem először csinált már hasonlót, ami center létére elég nagy kuriózum azért.

Eredmények

Denver Nuggets-Golden State Warriors 108-102

Minnesota Timberwolves-Los Angeles Lakers 108-99