Nem akarom ezt nézni a következő 15 évben

2017.10.05. 11:17

Egyéves csúszással indult csak Ben Simmons NBA-karrierje, a 2016-ban draftolt ausztrál csatár tavaly egy percre sem léphetett pályára nagyon lassan gyógyuló bokatörése miatt. De megérte plusz egy évet várni rá, csütörtök hajnalban a Memphis Grizzlies ellen végre bemutatkozott a Philadelphia 76ersben, nem is akárhogy.

Ugyan a 76ers kikapott 110-89-re, Simmons a rá jutó 21 percben nagyon meggyőző volt még úgy is, hogy nem eredeti posztján, hanem inkább irányítóként játszatták, bár a szezonban lehet, hogy hosszabb időre áttolják ide.

Simmons hét lepattanóval és kilenc assziszttal kezdett (hat pont mellett), lényegében oktatóvideót csinált, hogy hogyan is kell passzolni az NBA-ben. De a számainál is meggyőzőbb, amit az ellenfél Grizzlies edzője, David Fizdale mondott róla:

Uram Isten, nem akarom, hogy ezt kelljen néznem a következő tizenöt évben. Ez a srác, nem beszélnek eleget róla. Ahogy mozog, ahogy lát a pályán, döbbenetes. Ha még az önbizalma is megjön a dobásokhoz, és a hárompontosaira is fel kell lépni... Óriási tehetség.

Hogy mekkora, azt idén meg is tudjuk már, ráadásul úgy, hogy a sokáig az NBA legrosszabb csapata szerepet elvivő 76ers odakerülhet a legjobbak mögé a tudatos építkezésüknek köszönhetően. Simmons mellett olyan remek fiatal játékosok vannak a keretben, mint a horvát Dario Saric (az egyik legjobb európai tehetség, aki az elmúlt években eljutott az NBA-be), az idei első körben vitt Markelle Fultz, és a két center Jahlil Okafor, illetve Joel Embiid. Melléjük raktak olyan rutinos játékosokat, mint Amir Johnson, JJ. Redick, ez ilyen maggal pedig simán meglehet a rájátszás.