Ilyen cselektől nem csoda, hogy dühbe gurul LeBron James

2017.11.07. 09:49

Amikor a Boston Celtics nyári sztárigazolása, Gordon Hayward a szezon hatodik percében brutális sérülést szenvedett, mindenki egyből temette a csapatot, azóta viszont kiderült, a Celtics a Utah-tól érkezett kiscsatár nélkül is nagyon jól teljesít. Olyannyira, hogy komoly előnnyel vezetik a keleti főcsoport tabelláját, miután hétfő este legyőzték az Atlanta Hawksot.

A Celtics életben tartásában komoly szerepe van a két fiatal kiscsatárnak, Jayson Tatumnak és Jaylon Brownnak, illetve a szintén a nyáron megszerzett Kyrie Irvingnek. Az Atlanta ellen ő csinálta a show-t, igazolva, hogy valószínűleg ő vette át Chris Paul helyét mint a legjobban cselező irányító a ligában.

Elég csak megnézni ezt a két jelenetet, amiket a második negyedben hozott össze. Előbb simán befűzött két védőt, majd megcsinálta a blokk fölött a dobást.

Aztán Dennis Schrödert ugrasztotta ki a cipőjéből egy csellel, hogy utána John Collins előtt csinálja meg magának a helyet a dobáshoz.

Irving 35 ponttal zárta a meccset, amit 110-107-re nyert meg a Celtics, így már sorban kilenc győzelemnél járnak.

A korábbi Cavs-csapattárs teljesítményét látva LeBron James fura utalást tett Instagramon, egy mémmel fejezte ki feltételezhető nemtetszését, amiért Irving már nem mellette műveli ugyanazt, amit most a Celticsben csinál.

Mood...

LeBron James (@kingjames) által megosztott bejegyzés,

Egyébként James a minap pont azt mondta, hogy ha úgy adódik, ezer örömmel menne Irving után Bostonba – James szerződése lejár a szezon végén –, de nem tudni, komoly mondta-e, vagy csak viccelt.

Hétfő este nyert a Golden State Warriors is, 97-80-ra verték a Miami Heatet, április óta először maradtak 100 pont alatt. A harmadik hétfői meccsen a Brooklyn Nets nyert 98-92-re a Phoenix Sunsnál.