A Celtics úgy verte Durantéket, ahogy eddig senki

2017.11.17. 09:06

Tovább folytatódik a Boston Celtics remek sorozata, már sorban 14 nyert meccsnél járnak – az NBA történetében ilyen korán a szezonban senki nem tudott még összehozni 14-es sorozatot. Ráadásul a Celtics a címvédő Golden State Warriorst verte, nem is akárhogy: amióta összeállt tavaly a Stephen Curry, Kevin Durant, Draymond Green, Klay Thompson álomnégyes, senki nem tudta őket 88 ponton tartani, amikor mindannyian játszottak, pedig már 81 meccsük volt együtt.

A Celticsben hatalmasat játszott az a Jaylen Brown, aki a meccs előtti napon vesztette el legjobb barátját. Brown 22 ponttal csapata legjobbja volt, de a szezonban remeklő Al Horford is odatette magát 18 ponttal és 11 lepattanóval. Eközben a Warriorsban egyedül Durantnek ment, ő 24 pontig jutott, mögötte 13 ponttal Thompson volt a második legjobb a Celtics elit védekezésével szemben.

A Celtics a hajrában 17 pontos hátrányból fordított egyébként.

Látszólag egy ideig még mehet is majd a Celtics nagy sorozata, hiszen novemberben a keleti, majd a nyugati utolsó Atlanta és Dallas ellen folytatják, aztán jön a Miami (6-8), Orlando (8-7), az Indiana (7-8), utána a Detroit (10-4) lesz az első komolyabb erőpróba, de ezt gondoltuk a Warriorsról is.

A másik csütörtöki meccsen a Houston Rockets 142-116-ra nyert a Phoenix Suns ellen.