Három az öt ellen is majdnem nyert a kosárcsapat

2017.11.26. 13:31

Nem az Alabama Egyetem sportcsapatainak napja volt a szombati: azok után, hogy az amerikaifutball-csapat kikapott a legnagyobb rivális Auburntől az Iron Bowlban (méghozzá elég simán ahhoz képest, hogy az Alabama volt az ország első számú kiemeltje), a kosárcsapatuk a Minnesota ellen hozott össze nem gyakran látott jeleneteket.

A Bama ugyanis a meccs végére összesen három játékosra fogyatkozott, ami önmagában nem mindennapi, az viszont, hogy tíz percig folyamatos kettős emberhátrányban majdnem fordítani tudtak a Minnesota ellen, az tényleg felfoghatatlan.

A furcsa esetet 13 perccel a lefújás előtt jött, amikor egy szabálytalanság miatt kiakadva a komplett Alabama-cseresor a pályára rohant, és dulakodni kezdett az ellenféllel. A bírók azonnal kiállították a cseréket, majd a szép lassan kipontozódó játékosok miatt elfogyott a csapat.

Varázslatos egyébként nézni, hogy az Alabama három emberrel hősiesen küzdött, két perccel a vége előtt még egyetlen támadásnyi különbség volt csak a két csapat között, addig bírták erővel.

A Minnesota a végére elkerülte a hatalmas égést, és bedarálta a háromemberes Alabamát, ami 89-84-re kapott ki.