Óriási butaságon buktak LeBronék, vezet a Warriors az NBA-döntőben

2018.06.01. 07:55 Módosítva: 2018.06.01. 08:36

Magyar idő szerint péntek hajnalban elkezdődött a 2018-as NBA-döntő, előzetes jóslataink pedig már most megdőlni látszanak, ugyanis kiütés helyett rendkívül izgalmas és szoros meccset játszott egymással a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors, és ugyan végül 124-114–re a címvédő győzött, a vendégek csak maguknak köszönhetik, hogy nem nyertek.

A Cavs jól kezdte a meccset, szinte végig vezettek az első félidőben, a második negyedben 11 ponttal is, a hazaiak azonban végig ott loholtak a nyakukon, a nagyszünetre pedig már 56-56–os döntetlennel mentek a csapatok.

A Warriors-szurkolóknak amúgy volt miért izgulniuk, J.R. Smith ugyanis az első negyedben elcsúszott védekezés közben és olyan szerencsétlenül esett rá Klay Thompsonra, hogy a hátvédnek kifordult a bal térde, el is hagyta a pályát, de pár perccel később kiderült, nincs komoly baja, így folytathatta a játékot.

A szünet után jött a Warriorstól megszokott harmadik negyedes extra, de ezúttal nem sikerült bedarálni az ellenfelüket, szépen tartotta magát a Cavs, főleg James hihetetlen játékának köszönhetően. A clevelandiek sztárja jócskán megdöntötte korábbi döntőbeli csúcsát, 51 pontot dobott és ezen felül is rendkívül hasznosan játszott, de végül ez sem volt elég a győzelemhez, így James lett az első olyan játékos, aki 50 fölé jutott a döntőben, de nem nyert.

A Cavs ráadásul csak magának köszönheti a dolgot, négy másodperccel a vége előtt, 107-107–es állásnál ugyanis George Hill kihagyta a második, potenciális meccsnyerő büntetőjét, a lepattanó pedig hiába landolt J.R. Smith kezében, ő valószínűleg azt hitte, hogy vezetnek,

úgyhogy szépen elfutott a labdával a félpályára és csak a magán kívül üvöltöző jamest látva jött rá, hogy vissza kéne passzolnia valakinek.

Értékelhető helyzet végül nem lett az akcióból, a hosszabbításban pedig minden összejött a Warriorsnak, három triplát is bevágtak, így végül 10 ponttal nyerték meg a végig nagyon szoros meccset.

A hazaiaknál Durant, Thompson és Curry is 20 pont fölé jutott, Green pedig főleg védekezésben volt nagyon hasznos, 5 labdaszerzést és 3 blokkot jegyzett.

NBA-döntő, első meccs

  • Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 124-114