Megvan az NBA idei bajnoka, kisöpörte a Warriors a Cavst

GettyImages-970194384
2018.06.09. 08:45 Módosítva: 2018.06.09. 10:18

Tükörsimán, 108-85–re nyerte meg a Cleveland Cavaliers otthonában az idei NBA-döntő negyedik meccsét a Golden State Warriors, így sorozatban másodjára, az utóbbi négy évben pedig harmadszor lett bajnok az oaklandi csapat.

Az eddigi három meccsel ellentétben a Cavs ezúttal teljesen esélytelen volt, a címvédő már az első negyedben tíz pont fölé növelte az előnyét. Ugyan innen még sikerült visszakapaszkodni, sőt vezetést szerezni LeBronéknak a második játékrészben, a Warriors nem engedte ki a kezéből a meccset és újra ellépett. 

A hírhedt harmadik negyedben aztán véglegesen felőrölték a hazaiakat Duranték, 25 pontot dobtak, míg a Cavs 13-at, így a negyedik negyednek már igazából semmi tétje nem volt. Elég borzasztó estét fogott ki egyébként a Cavs, főleg annak fényében, hogy a szezonjuk múlott a meccsen, James kivételével mindenki pocsékul dobott, 34,5 százalékos mezőnymutatóval zártak, emellett pedig védekezésben sem voltak a topon, rengeteg üres helyzetet engedélyeztek a Warriors játékosainak.

Jamesről érdemes kicsit bővebben is beszélni, ugyanis a vereség után azt nyilatkozta, az elbukott első meccs után nem bírta visszafogni az érzelmeit, és a szavaiból ítélve szétverhetett valamit, amivel okozott magának egy elég csúnya kézsérülést. A Cavs sztárja úgy fogalmazott, hogy az utolsó három mérkőzést lényegében törött kézzel játszotta végig, ami egészen hihetetlen, ha igaz, mert a harmadikon például tripla-duplát ért el a klasszis.

Ez egyébként megmagyarázná azt is, hogy az első meccsen mutatott támadó mentalitás után miért kezdte el inkább jobban mozgatni a csapatot LeBron, törött kézzel ugyanis jóval kockázatosabb annyit vállalni, amennyit akkor láttunk tőle.

A vendégeknél ezúttal Curry és Durant is remekelt, előbbi 37 ponttal, utóbbi pedig tripla-duplával járult hozzá a győzelemhez, így az is simán belefért, hogy Thompsonnak nem annyira ment a játék. Durant ezzel egyébként idén ismét döntő-MVP lett, a párharcról pedig sokat elárul, hogy szinte izgalmasabb volt az a kérdés, hogy Durant, vagy Curry nyeri-e a díjat, mint az, hogy ki nyeri a döntőt.

Ez volt a kilencedik alkalom, hogy a döntőben kisöpörtek egy csapatot, a Warriors pedig másodjára csinált ilyet, legutóbb az 1974-75–ös szezonban sikerült a dolog a Washington Bullets ellen.

NBA-döntő, negyedik meccs

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 108-85

4-0-s összesítéssel bajnok a Warriors