LeBron Jamesből sosem lesz világbajnok

2019.04.02. 08:27

Hosszabb pihenőt tervez az NBA-szezon végét sérülés, illetve rehabilitáció miatt kihagyó LeBron James, aki nem sokkal azután, hogy közölte, nem játszik a Los Angeles Lakers maradék meccsein, az őszi, kínai kosárlabda-világbajnokságra készülő amerikai válogatottban is lemondta a szereplést – igaz, egyelőre csak a mostani torna kapcsán, mert lehet, hogy a 2020-as tokiói olimpián újra csatlakozna a válogatotthoz.

A 34 éves játékos az edzőtáborozás helyett inkább a 2021-re tervezett  Space Jam 2 forgatásával foglalkozik majd a nyáron, aminek főszereplője és producere is lesz majd.

„Nagyon kedvelem Gregg Popovich szövetségi kapitányt, de ez nem a megfelelő nyár a számomra” – mondta hétfőn a Los Angeles Lakers szupersztárja a világbajnokság lemondása kapcsán, hozzátéve, hogy az olimpiai szerepléstől még nem zárkózik el, az majd attól függ, hogyan érzi magát a 2020-as torna előtt. Mivel a következő kosárlabda-vb 2023-ban lesz, amikor LeBron James már 38 éves lesz, jó eséllyel akkor már nem kerül be a csapatba, így szinte biztos, hogy nem lesz belőle világbajnok.

Az amerikai válogatott ötször nyert eddig a világbajnokságon, a legutóbbi kettőn, 2010-ben és 2014-ben, de egyik csapatban sem volt benne, leginkább az olimpiára fókuszált a válogatottal, amivel 2004-ben bronzérmet, 2008-ban és 2012-ben pedig olimpiai aranyat nyert. Emellett van egy vb-bronza is 2006-ból.

(Index/MTI)