NBA-döntő: A Warriors nagyot mentett, de újra elvesztette Durantot

GettyImages-1155104088
2019.06.11. 09:26

A Golden State Warriors idegenben, kiélezett meccsen legyőzte a Toronto Raptorst az NBA nagydöntőjében, így életben tartotta győzelmi esélyeit. A négy győzelemig tartó párharcban 3-2-re vezet a Toronto, a Golden State a következő két meccset otthon játszhatja, de újra elvesztette sérülés miatt Kevin Durantot.

Durant még a nyugati konferencia elődöntőjének ötödik meccsén sérült meg, azóta nem játszott. A döntő ötödik mérkőzésén viszont már vállalta a játékot, jól is ment neki, rögtön sikeres volt első két hárompontos kísérlete. Végül 11 pontot dobott. Csak 12 percet játszott, mert Achilles-ín-sérülést szenvedett.

A Golden State az első három negyedben kézben tartotta a meccset, 14 pontos előnyben is volt, de a negyedik negyedben a Toronto fordítani tudott, hatpontos előnybe került, 103-97-re vezetett 2 perc 47 másodperccel a meccs vége előtt.

Ezt az előnyt a Golden State három triplával eltüntette, Klay Thompson kettő, Stephen Curry egy hárompontost dobott, így 106-103-ra már ők vezettek. Fél perccel a lefújás előtt Lowry még egy ziccerrel közelebb hozta a Torontót, de több kosarat már nem tudott dobni a hazai klub.

A Raptors legeredményesebb játékosaként Kawhi Leonard 26 pontot és 12 lepattanót szerzett, a Warriorsban Curry 31, Thompson 26 pontig jutott.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Bob Myers, a Warriors sportigazgatója elcsukló hangon, síráshoz közel állva beszélt Durant sérüléséről. „Nagyon fáj most ez a lelkemnek, nem tagadhatom. De hogy láttam a testvéreimet megszerezni a győzelmet, olyan volt, mint ha lenyomtam volna egy tequilát, újjászülettem" – írta Durant Instagramján.

A párharc hatodik meccsét magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik Oaklandben.

Eredmény, döntő, 5. mérkőzés:

  • Toronto Raptors-Golden State Warriors 105-106

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2, a Toronto javára.