Mentőövet dob az NBA a 231 centis óriás Tacko Fallnak

2019.06.23. 08:34

A University of Central Florida (UCF) korábbi kosarasa, a 231 centis Tacko Fall volt a magyar idő szerint péntek hajnali NBA-draft nagy vesztese, miután a két körre jutó 60 választásból egyiken sem kelt el, és így jelentősen csökkentek az esélyei, hogy valódi lehetőséget kapjon az NBA-ben.

A nyáron viszont megkezdheti a bizonyítást, miután a Boston Celtics úgynevezett exhibit 10 szerződést adott a hatalmas játékosnak. Ez a szerződés annyit jelent, hogy a szerződésébe foglalt összeg nem garantált, és a fizetése nem számít bele a fizetési plafon alatti összegbe, tehát kvázi minimális kockázatot vállalva viheti magával a nyári ligába a Celtics.

Fall esetében bár vonzónak tűnhet, hogy 231 centis magasságával ugrás nélkül tud zsákolni, és védekezésben is remek munkát végez, a modern NBA-ben elég kevés szerep jut neki a támadásokban, nem túl mozgékony, távolról sem dob jól, és amúgy is elég statikus, ami miatt nehéz lesz neki hasznos játékperceket találni, amíg nem javul a dobójátéka.

A nyári ligás szerződés persze semmire sem garancia, pár éve épp a Boston Celticsnél szerepelt a nyári keretben a magyar válogatott Rosco Allen, aki egy spanyolországi kitérő után azóta már Japánban játszik.