Először választottak magyar kosarast a Bajnokok Ligája legjobbjává

2019.12.06. 12:11

Először választottak magyar születésű kosárlabdázót a nap játékosának a Bajnokok Ligájában. A Falco KC kosarasa, Perl Zoltán érdemelte ki a legértékesebb játékos, az MVP-címet.

A Falco szerdán a litván Neptunas Klapeidát győzte le. Perl a kispadról szállt be kiemelkedő teljesítménnyel. Perl 21 perc alatt 21 pontot dobott, kiosztott hét asszisztot és szerzett öt lepattanót is. Nagy része volt abban, hogy a Falco 97-73-ra verte a litván csapatot.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🎬 Perl kiemelkedő teljesítménye videón!

Falco KC (@falco_kc) által megosztott bejegyzés,

„Nagyon motiváltam léptem a pályára. Láttam, hogy jól játszott a csapaton, csak egy kis extra energiát hoztam a meccsbe. Miután bement a második dobásom, ami kicsit szerencse volt, már éreztem, hogy jó napom lesz. Fontos volt ez, mert így hamar felvettem a ritmust" – idézte Perlt a sorozat honlapja.

Perl arról is beszélt, hogy ő sosem az egyéni dicsőséget keresi mindig a csapat győzelméért dolgozik. Kiemelte hazai pályán a közönség félelmetes hangulatot teremt az ellenfeleknek, ők pedig elég agresszívan játszanak a Savaria Arénában.

A BL-ben volt már magyar MVP, de a 2017-18-as szezonban díjazott Jarrod Jones honosított játékosként kapta az elismerést.