A soproni női kosárklub vészjelzést adott ki a koronavírus miatt

2020.02.23. 11:15

Az Olaszországban is terjedő kínai koronavírus miatt a Sopron Basket női kosárlabdacsapata arra kéri szurkolóit, hogy ne utazzanak el a klub következő euroligás mérkőzésére, a február 26-i, szerdai meccsére.

A Sopron Basket közleményt adott ki, miután két észak-olasz tartományból, Lombardiából és Venetóból is egyre több megbetegedést és halálos áldozatokat is jelentettek.

A klub azt írta, a lezárt fertőzött területek gócpontjainak szomszédságában helyezkedik el Schio városa, ahol szerdán este kellene pályára lépnie a csapatnak.

„A közelgő Schio elleni mérkőzés kapcsán, a kialakult vészhelyzet miatt arra kérjük szurkolóinkat, hogy semmilyen körülmények között ne induljanak útnak! Folyamatosan nyomon követjük az észak-olaszországi helyzet alakulását, és felvesszük a kapcsolatot a FIBA illetékeseivel is. Az egyeztetések és a rendelkezésünkre álló információk alapos feltérképezését követően hétfő délután fogunk végleges döntést hozni a mérkőzés kapcsán, de addig is nyomatékosítva kérünk mindenkit, hogy ne utazzon el Olaszországba!" – mondta Török Zoltán, a klub ügyvezetője.

A koronavírus már Olaszországban is érintett sporteseményeket,négy első osztályú futballbajnokit is elhalasztottak már emiatt. Vasárnap nem rendezik meg, a  Internazionale-Sampdoria, az Atalanta-Sassuolo, a Torino-Parma és Verona-Cagliari-meccset sem.